fredag 20 oktober 2017

Händer vecka 43 ...

Hej!

Nu har vi kommit en bra bit in på höstterminen ...

Följande händer vecka 43 ...

Mån 23/10: Vi går igenom ny läsläxa, kap 5 "Astas dagbok", s.30-33.

Tis 24/10: Vi uppmärksammar FN-dagen. Uppföljning av våra intervjuer på fm. Körövning kl:13.25-13.55, för de som är med!

Ons 25/10: Idrott på fm, tag med ombyte och duschgrejer. Länsförsäkringar och räddningstjänsten kommer att befinna sig på skolan och dela ut reflexer. De kommer att vara på skolgården från kl:7:30.

Tors: 26/10: Vi följer upp och lyssnar på läsläxan (Astas dagbok, s.30-33).

Fre 27/10: Film-mys på fm. Överraskning på em.

Vecka 44: HÖSTLOV!!! (Se mer om höstlovsprogrammet 2017 i ett eget blogginlägg!)


Lite från vecka 42 ...

Info från köket
Kökspersonalen har meddelat oss om att onödigt mycket mat slängs varje dag i vår restaurang. Vi har tagit upp det i skolan med barnen, men prata gärna med era barn om detta hemma. Vi tränar fortsättningsvis att ta till oss så mycket mat på tallriken som vi orkar och klarar att äta upp.

Bild: Barnen har gjort fina konstverk under veckan som gått. De har klippt, ritat av konturerna (nytt begrepp), klippt igen, målat med vattenfärg och limmat och så här fint blev resultatet!!!


Svenska:

Berättat för varandra om vad vi vill bli när vi blir stora och tränat lite extra på vårt alfabet. Kolla gärna med ert barn hemma om de känner sig säkra eller behöver träna lite mer på alfabetet, samt vilken bokstav som kommer "före" och "efter" de olika bokstäverna i alfabetet.





Barnen har lyssnat på "Sagan om Rödluvan" och fått höra två olika sätt att återberätta på. De fick sedan själva, i par och tillsammans tänka kring vilket återberättande som var bäst och varför. Detta för att komma åt typiska drag vid återberättande.


  

Barnen har fått komma med namnförslag och röstat fram vad vår "Resande nalle" ska få heta. Det blev "Teddy". Han ska nu få komma ut i världen och se sig omkring, från och med höstlovet. Vi kommer att ha en katt också som ska få hälsa på ett barn i klassen i taget under en vecka. Detta är frivilligt. I 2B kommer katten att heta "Vicky". 2A har skrivit ner sina namnförslag och kommer inom kort att också ut se ett namn åt sin katt.


SO: Vi har sett och samtalat om en film om "polisyrket", en viktig funktion i vårt samhälle. Vi har också försökt lista ut olika beskrivningar av olika yrken, samt provat på att skriva egna beskrivningar. eleverna har fått med sig intervjufrågor hem. Intervjufrågorna inlämnas senast tisdag 24/10!

 



 


Engelska: Vi har tränat klassrumsord på olika sätt & sjungit en Halloween- sång. Några nya ord har introducerats. Se bilder nedan.


 

 

 

 

Matte: Denna veckan startar vi upp läxor i matematik. Det kommer bli från fredag till fredag fortsättningsvis. OBS!!! Vecka 43 kommer de dock att följas upp på torsdagen. Vi kommer i största möjliga mån förklara så gott vi kan vad som ska tränas. Den här veckan ska barnen träna sin huvudräkning med hjälp av strategier vi har tränat på i skolan. Läxan ligger i en egen plastficka med namn och en förklaring. Matteläxan ska ligga i barnens skolväska VARJE DAG, då vi även tränar i skolan.



NO: Eleverna har arbetat med näringskedjor och lärt sig nya begrepp under veckan; producent, konsument, toppkonsument.


Ha en härlig helg!

/Sofie, Victoria, Marianne & Hanna





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar