fredag 17 november 2017

Veckobrev vecka 47

Följande händer i vecka 47 ...

Mån 20/11: Vi går igenom ny läsläxa, kapitel 8 "Ett nytt jobb", s.46-50. Vi startar upp våra iPads och introducerar några webbövningar. Bibliotek för 2A kl:10.20-11.00.

Tis 21/11: Bibliotek för 2B kl:10.20-11.00. Körövning kl:13.25-13.55 för de som är med! Hemspråk i albanska för berörda elever.

Ons 22/11:Idrott på fm. Medtag ombyte och duschgrejer.

Tors 23/11:

Fre 24/11: Uppföljning av läsläxan och matteläxan. Ny matteläxa delas ut!


Lite från vecka 46 ...

Under veckan som gått har vi medvetet valt att fokusera extra på barnböcker och läsning, då det varit "barnboksvecka". Veckan inleddes med trailern;

https://handbokforsuperhjaltar.se/lisa/

och efterföljande högläsning ur boken "Handbok för superhjältar".



Efter högläsning har vi följt upp boken på olika sätt. Genom t ex olika former av boksamtal och skrivande i tankebok.

 






Stationsläsning

Då vi köpt in en massa olika småböcker på olika nivåer, provade vi på att läsa på lite olika kuliga sätt!






Här förbereder sig barnen genom att läsa igenom sin bok tyst för sig själva, då de provar på stationsläsning.





Här tränar barnen på att parläsa högt för varandra, då de provar på stationsläsning.







Här tränar barnen på att återberätta innehållet i deras böcker för varandra, då de provar på stationsläsning.



Uppföljning av veckans läsläxa i Diamantjakten skedde i form av parläsning på olika sätt. Barnen i 2B fick prova på att följa upp läsningen utifrån nedanstående bild med olika uppgifter.



Då vi lyckats få tag på fortsättningen på "Handbok för superhjältar, del 2 Röda Masken" har vi påbörjat högläsning i en utav klasserna. Vi kommer att låta båda klasserna få ta del av boken. Då vi bara har en bok att tillgå, får vi turas om att läsa i den.



Glädjande är ...
att det även kommer en tredje bok ...!


På engelskan har vi fortsatt träna ord på saker i klassrummet. Under några veckor framöver kommer vi träna på engelska ord som har med "kroppen" att göra.


I so:n har vi börjat prata med barnen om vad olika saker kostar t ex ett biobesök. De har fått träna på att uppskatta och motivera.


På matten har vi arbetat vidare med likamedstecknet och tal med tiotalsövergångar inom addition och subtraktion, samt klockan.

På no:n har vi fördjupat oss lite grann om groddjur och grodans livscykel. Under arbetets gång har vi kopplat våra kunskaper till en bilduppgift, så kika gärna upp i våra fönster!

Katten Vicky har varit och hälsat på hemma hos Tindra (i 2B) och Hannes (i 2A). I måndags fick Arbesa (i 2B) med sig Vicky hem och Lakrits följde med Alice (i 2A) hem. Ska bli spännande att se vad de hittar på ...!


Trevlig helg!

Sofie, Victoria, Hanna & Marianne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar