fredag 19 januari 2018

Veckobrev vecka 4


Veckobrev vecka 4

Mån 22/1: Utdelning av läsläxa kap 13.

Tis 23/1:

Ons 24/1: Idrott på fm, medtag ombyte, skor och duschgrejer.

Tors 25/1:

Fre 26/1: Läsläxa, Kapitel 13 "Kändisklassen" sidan 75

Vi börjar med att hälsa vår nya klasskamrat My Svenring hjärligt välkommen till oss. Hon kommer att gå klass 2B.



Ett nytt arbetsområde inom SO  som vi kallar "förr i tiden" inleddes med besök av två stränga fröknar från 1918, som tyckte att den moderna skolan de hamnat i var minst sagt annorlunda. Det ställdes mycket höga krav på både tystnad och vacker handstil denna morgon.  De berättade också hur det kunde vara i skolan för hundra år sedan.  Nästa vecka kommer vi att prata mer om skillnader och likheter mellan skola förr och nu. 





2A arbetar med sina klippdockor som skulle färgläggas, klippas ut, fotograferas och beskäras, för att senare användas  som huvudpersoner i en skrivuppgift.




I matten fortsätter vi att arbeta med Positionssystemet och uppställning (algoritmer). Vi tränar även på att visa/förklara uttryck på olika sätt med olika representationer, så som text, bild, konkret material och använda olika metoder för att visa hur vi kan räkna ut det. Vi avslutar med att redovisa för varandra med kamratrespons.








I svenska har vi arbetat med att bygga ut meningar.











Igår fick barnen skriva egna brev till sig själva för att träna på olika beskrivningar.
Breven kommer de få tillbaka i slutet av 3:an. Det ska bli roligt att jämföra både hur de skrev 2:an och hur de tänkte då.


I NO arbetar vi vidare med temat "Material och dess egenskaper". Här tränar vi på att jämföra och diskuterar material och hur vi kan beskriva egenskaperna.
Nästa vecka ska vi arbeta på ett undersökande arbetssätt och ta reda på om materialet sjunker eller flyter (frågeställning, hypotes, resultat).















Hanna är sjukskriven även nästa vecka. Som tur är har vi fått in Solveig som vikarie igen. Det är toppen för hon känner barnen sedan innan. 



Trevlig helg!
Victoria, Sofie, Marianne och Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar