fredag 18 maj 2018

Veckobrev vecka 21

Följande händer vecka 21

Måndag 21/5: Ny läsläxa delas ut (Kap. 25). Slut för idag, tack för idag, sid:138-143 (Sista kapitlet).

Tisdag 22/5:
Onsdag 23/5: Idrott på fm, medtag ombyte och duschgrejer.

Torsdag 24/5: Matteläxan och läsläxan följs upp.

Fredag 25/5: Studiedag, barnen är lediga.


Lite från veckan som varit:

I NO har vi arbetat med blommans delar samt en blommas livscykel. Barnen har även dokumenterat vad som hänt med deras fröer vi har sått.

I veckan fick barnen i 2B prova på att ha utelektion i engelska i det fina vädret och löste uppgiften föredömligt. De tog stort ansvar både för sitt eget lärande och för sin kamrat, då de arbetade i par med uppgifter om olika djur.

I svenskan har barnen fortsatt sitt arbeta med att skriva egna berättelser samt måla bilder till. Det är så roligt att se barnens engagemang och lust att skriva. 

Denna veckan har det blivit extra mycket SO-undervisning:

Barnen har repeterat världsdelar och världshav genom att förhöra varandra. De har också lärt sig de fyra väderstrecken. När vi tränade väderstreck blev några elever så inspirerade av uppgiften de fick att de skapade en egen liknande uppgift. 👌
Vi har också tittat på en karta över vår skola och försökt hitta vårt klassrum. Under samtalet visade barnen upp goda kartkunskaper och hade lätt för att motivera hur de visste vart vårt klassrum låg på kartan. "När jag cyklar ... går ... åker bil till skolan, så passerar jag ... ". Vi tränade fågelperspektiv och rumsuppfattning. Vi låtsades då att vi tog av taket på vårt klassrum. Barnen fick i uppgift att rita av sitt klassrum först enskilt sedan i par, sett uppifrån. Alla var djupt koncentrerade och tog uppgiften på stort allvar. Vi tittade sedan tillsammans på de olika klassrumsritningarna (skisserna) och gav respons till varandra.

I matematiken har vi introducerat området "mätning". 2A började med att prata om hur man mätte förr i tiden och barnen fick mäta med hjälp av kroppen. Klasserna har gått igenom meter, decimeter, centimeter och millimeter arbetat mycket praktiskt med att mäta olika föremål och ytor på skolan.

I höst kommer 2A att få en ny elev som heter Stina. Hon kommer att besöka klassen under nästa vecka och vi hälsar henne välkommen till Trönningeskolan.

Trevlig helg!
Önskar Victoria, Sofie, Marianne och Hanna  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar