fredag 25 augusti 2017

Första skolveckan ...


Hej, alla härliga barn och vårdnadshavare!

Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren...



Vår ingång är Uppgång C och ni hittar oss på Plan 2, direkt till vänster.


Då vår skola är en "skofri" skola, ställer vi våra uteskor här.


Därefter hänger vi av våra ytterkläder på vår plats.

Vi skickade hem ett litet brev till var och en inför skolstarten för att alla skulle bli förberedda och känna trygghet. Tyvärr returnerade Posten några av våra utskick. Detta tyckte vi var väldigt tråkigt. Vi vet inte anledningen, men ber så hemskt mycket om ursäkt för att alla inte fick detta brev.

Så här i början av ett nytt läsår vill vi verkligen passa på att lära känna varandra så bra vi bara kan, skapa rutiner, trygghet och goda relationer.


Här kommer lite info från vår första skolvecka:


Måndagen - Första skoldagen 21/8

 
  

Vi inledde med namnlek och presentation av oss fröknar. Gick sedan en guidad tur för att hitta till toaletter, torkrum, fritids lokaler och vår restaurang. Därefter utforskade vi vår härliga skolgård. Vi gjorde räknemåla och bjöds på en god tacobuffé i vår restaurang. Vi följer de regler som gäller i restaurangen.



 Efter lunchrasten fick vi överraskande ett besök av Luigi, som bjöd alla barn på glass. Vi delade ut plastfickorna i slutet av dagen. Dessa plastfickor önskar vi tas med till skolan varje dag. Vi samlar in dem på morgonen och delar ut dem vid skoldagens slut.

 


Tisdagen 22/8

Tankeboken introducerades, där vi fick träna oss i att reflektera över vår första skoldag.


Vidare började vi lyssna på "Våffelhjärtat", en digital bok av Maria Parr, som handlar om nioåriga Lena och Trille och deras roliga påhitt. Innehållet följdes upp i form av ett textsamtal.

Därefter började vi på en "bok/folder" – om oss själva!

Uppgiften ger både oss som pedagoger och kamrater information om vilka unika personer det är som är en del i våra klasser.

img_1082 img_1084

img_1083

Utifrån den här "boken/foldern" kommer eleverna erbjudas att göra en liten presentation av sig själva som de kan delge kamraterna på olika sätt, alternativt sätta upp eller visa för er därhemma. Vid tillverkningen tränade vi på flera olika moment t ex klippa, rita, skriva och limma!
Resultatet blev superbra!

Onsdag - Första besöket i vår idrottshall 23/8

Vi gick tillsammans bort till vår idrottshall där Emma Harborn och Sofia Andersson tog emot oss och presenterade sig. Våra omklädningsrum var uppmärkta med Bamse, Skalman, Brummelisa och Farmor, så vi lätt vet vart vi ska byta om nästa vecka. Vi börjar alltid med att samlas på en låg läktare intill vår  Vi behövde inte byta om vid första tillfället. Vi lekte "Sten, sax, påse-stafett", lekte "Tuggummi-leken" och fick springa ett varv i vår friidrottsanläggning. 

 

 

 



Torsdag - Första halvklasstillfället

Vi delade upp oss i halvklassgrupper under fm. Barnen fick laborera med bokstäverna i alfabetet på olika sätt och arbetade med uppgifter i matte som prövade och tränade deras taluppfattning. De fick också skriva i sin tankebok om hur de upplevde första idrottstillfället och innehållet i Våffelhjärtat.

 


Fredag - Självporträtt och spel

Barnen fick träna sig i att rita av sig själva utifrån lite tips och knep, samt spela yatzy och/eller luffarschack (fem i rad).


Vi har haft en härlig första vecka och ser redan fram emot nästa vecka, då vi träffas igen.


/Sofie, Victoria, Hanna & Marianne

PS! Har ni några frågor eller funderingar, så tveka inte att maila oss!








































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar