fredag 13 oktober 2017

Veckobrev inför v 42








Hej hopp!  Solen skiner en del dagar, men ibland är det ganska kallt, så det är bra om det finns med mössa och vantar med nu, för vi är alltid ute på rasterna.
Varje morgon börjar vi med en stunds träna handstil, det är viktigt att träna skrivriktningen på bokstäver och siffror nu och den lugna morgonstunden är ett utmärkt tillfälle att göra detta.

 Denna vecka har vi arbetat vidare med synonymer och repeterar konsonanter och vokaler. Dessutom har vi börjat skriva texter om våra drömjobb.  Vi har ett gäng blivande piloter, bankdirektörer, äventyrare, sjuksköterskor, gamers och lastbilschaufförer.  Vilken härlig blandning av drömmar och visioner!

 Tills vidare är hemspråksundervisningen i albanska inställd, pga.  läraren är sjuk.  Vi meddelar så snart det blir undervisning igen.





I SO arbetar vi nu med arbetsområdet "jobba och tjäna pengar".  Det är ett spännande område och barnen har mycket tankar och funderingar kring olika jobb.  Vi har gjort långa listor med olika yrken och diskuterat mycket kring  centrala samhällsfunktioner och jobb som hör därtill.




I bilden har vi haft ett riktig härligt hösttema och arbetat med löv. Barnen är fantastiskt kreativa! 
I NO handlar det om nedbrytning och kretslopp och i ett klassrum har vi fått sällskap av ett gäng maskar som "käkar löv och bajsar jord"
I engelska är det världens fart på pratandet. Våra fina loppor hjälper oss att kommunicera på engelska.









Händer nästa vecka:

Måndag 16/10: Vi går igenom ny läsläxa i Diamantjakten. Vi tränar på kapitel 4 sidan 24-29
                                    
Tisdag 17/10: Kör 13.30 för de som vill.

Onsdag 18/10: Idrott på förmiddagen, tag med  ombyte och duschgrejer.

Torsdag 19/10: 

Fredag 20/10:  Vi lyssnar på läsläxan kapitel 4. 


Till sist: Tusen tack till alla er fina föräldrar som kämpar med läsningen varje dag tillsammans med era barn. Det märks när de har tränat ordentligt på läsläxan, och den tiden ni lägger ner, gör en enorm skillnad för era barns utveckling till goda läsare!
Tränar med läskompis

Trevlig helg önskar Hanna,  Marianne,  Viktoria och Sofie








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar