fredag 9 mars 2018

Vecka 11 ...

Hej!

Händer vecka 11

Mån 12/3: Genomgång  av läsläxan  till fredag. Det är kapitel 19 "Feber till frukost" s.105-110. Bibliotek på fm för 2A.

Tis 3/3: Föreställning på Kulturskolan (i ca 40 min) på fm, där vi får ta del av deras utbud (bild, n
ycirkus, dans, drama, film, musik och teater). Vi åker buss dit och hem. Vi börjar skoldagen 7.45, äter lunch ca kl 11 och slutar i vanlig tid.

Ons 14/3: Ingen idrott. OBS!!! Ni behöver inte ta med något ombyte.

Tors 15/3:  


Fre 16/3: Uppföljning av läsläxan kap 19 Feber till frukost" sid.105-110 och 
Ma-läxan (3:ans multiplikationstabell, repetera gärna 5:ans tabell om den inte är befäst. De elever som vill ha utmaningar kan träna på 4:ans tabell också).



Lite från veckan som gått ...

Skapande skola: Vårt Skapande skola projekt "Bild- och Textvärldar" är nu igång. Vi startade upp med en fantastiskt inspirerande workshop med Sassa, där varje halvklass fick ett föremål (en sak) som satte igång deras fantasi. tillsammans med Sassa växte en karaktär och en miljö fram. 


  


  
     

       

 

   
   

 

Så här fantastiskt blev resultatet av våra fyra bildvärldar med karaktärer och miljöer. Dessa bilder ska inspirera oss i vårt kommande skrivande.

 



Vecka 12 kommer Sassa åter till oss igen.


Bild: Eleverna i 2B provade också att måla egna karaktärer och miljöer i "Sassa-anda", samt även akvarellmålningar från Elsa Beskows bildskatt.


  


  

  


Matematiken: Nu angriper vi räknesättet multiplikation på olika sätt t ex med hjälp av en tanketavla. Här visar Emma och Vincent multiplikation via text, bild, konkret material och själva uttrycket, samt den upprepade additionen. Utöver förståelsen för multiplikation tränas tabellerna för fullt både i skolan och hemma.


 

  

  

 



Rastaktiviteter: Fick en skön kommentar från en elev idag på fm-rasten. "-Vad kul att vi är både tjejer och killar som spelar ihop på innebandyplan. Det är mycket roligare!"




SO: Vi har startat upp religionstemat i klasserna igen (vi kommer nu att jämföra de tre världsreligionerna; kristendom, judendom och islam med varandra) och vi inledde med att sortera begrepp  och diskutera i par. Vi försökte klura ut hur de olika begreppen hör ihop. 





Svenska: Eleverna har också fått arbeta språkutvecklande på olika sätt under veckan som gått. T ex har de fått förklara olika familjeord med andra ord och hur de olika orden hör ihop. De som ville fick med sig ett släktträd hem att fylla i. I samband med veckans läsläxa har de fått träna på att förklara ord som finns med i kapiteltexten och att sammanfatta kapitlet mha en berättelsekarta.


  

Lite bilder från studieverkstan, där läsförståelse tränas ...


 

 


Musiken: Elever i 2A fick på musiken träna på att ta ställning till vilken känsla olika musikstycken förmedlade.

 


Viktig utflyktsinfo för elever och vårdnadshavare i F-3

Det är tillåtet att barnen får ta med sig en liten fika. Ha som riktlinje att godis är på godishyllan och kex är på kexhyllan. Det som är på kexhyllan är tillåtet. När det gäller dryck är det tillåtet med saft, festis och varm choklad el liknande. Ingen läsk. När det gäller medhavd lunch så erbjuder vi barnen att ta med egen lunch eller få med mat från köket, precis som flera klasser nu har gjort, så kan varje familj själva bestämma om de vill ta med eget eller inte. 




Mail från nallen Teddy ...

I dag har jag åkt hjulångare på en flod som heter Murray river. Träffade en hundkompis som skriver en blogg. "Blotch the dog". Jag bor i en husvagn just nu utanför Mildura. Här är jag med Putte och Siw som tar mig med på en massa spännande äventyr genom Australien.


 
 


Ha en fin helg!

/Sofie, Victoria, Marianne & Hanna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar