fredag 13 april 2018

Inför vecka 16 ...

Veckobrev v.16

Mån 16/4: Genomgång av läsläxan (kap. 22 "Fördröjning" s.122-126) till fredag. Bokprat för 2A kl 10.00 i klassrummet..

Tis 17/4: Bokprat för 2B kl 10.00 i klassrummet.

Ons 18/4: Idrott. Glöm inte ombyte och skor.

Tors 19/4:

Fre 20/4: Uppföljning av läsläxan kap.22 och förhör på 7:ans multiplikationstabell (se arbetsblad i barnets plastficka/mapp).


Matsedel vecka 16



Lite från veckan som gått:

Svenska: Barnen har fått lära sig mer om vad ordet "dialog" betyder och innebär. Dialog betyder samtal med någon eller några personer.

    

De fick i par träna på att föra en dialog (=ett samtal) framåt med varandra, genom att lyssna och ställa frågor till varandra. Några ville visa upp sina dialoger inför sina kamrater. Att vi arbetar med detta beror på att i texter barnen läser förekommer talstreck dvs att personer pratar med varandra. Barnen har också i sitt eget berättelseskrivande börjat använda sig av dialoger och talstreck! Dessutom förekom det väldigt mycket dialog i veckans läsläxa. Några barn har fått välja ut en sida fr veckans kap.21 i Diamantjakten och provat på att spela in sig själva när de högläder texten m h a sin iPad i appen Showbie och lyssnat och fått respons!

   

Engelska: Vi tränade på att beskriva olika djur muntligt för varandra.

 

Vi avslutade med en känd låt ("Ylvis - The Fox" (what does the fox say?) 
med ändrad text som handlade om att beskriva olika slags djur på engelska.





Matte: Barnen har fortsatt arbetet med division, både delningsdivision 12/2= 6 och innehållsdivision 24/6= 4 med konkret material.


NO: Barnen har fått skriva faktatexter om djur under veckan. De har fått träna på att formulera egna meningar utifrån nyckelorden.


Idrott: I onsdags fick några av barnen besök av sina lärare från åk 1, Pontus och Emma kom på besök nöt barnen hade idrott. Ett blogginlägg om anmälan till sommarsimskola har lagts ut från idrottslärarna.

SO: Vi har nu avslutat arbetsområdet om religionerna kristendom, judendom och islam. Barnen har uppvisat mycket goda kunskaper. Nästa vecka väntar ett nytt arbetsområde som vi valt att kalla "Vår Värld"!


 

Igår var vi på skolbio inne i stan. Vi åkte lokalbussen in till stan och hann med ett besök i Spökitetsparken före filmföreställningen på Bio Capitol.Där barnen både åt sin frukt och lekte.


 


 

Vi såg filmen Monky, som vi tyckte var både sorglig och rolig. Det var verkligen en film som berörde. Vi både förarbetade och efterarbetade filmens innehåll.

Bildresultat för monky       Bildresultat för monky

Bildresultat för monky

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel.

Filmen hade biopremiär i julas på biograferna i Sverige. Barnen skötte sig exemplariskt och får stort beröm av oss för att de fungerar så bra när vi åker iväg och hittar på saker tillsammans under skoltid!



Musik: Vi hade en härlig avslutning på veckan där barnen fick höra olika slags musikinstrument och visa vilket instrument de trodde att det var!

Uthyrning av skolan: Under kommande helg (14-15/4) kommer skolan återigen att vara uthyrd. Vi låser in de skor och kläder som inte tas med hem.



Ha en fin helg i vårens tecken!

/Sofie, Victoria, Hanna & Marianne



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar