onsdag 6 december 2017

Veckobrev inför v 50





 Hej på er!
Ännu en fin vecka på Trönninge skola är till ända. Varje morgon lyssnar vi på radiokalender och öppnar vår   snällhetskalender"  Barnen tycker det är spännande  att försöka utföra de olika uppdragen.

Vårt värdegrundsarbete fortsätter. Vi har arbetat med skalor denna veckan. Varje dag fyller barnen i sin skala för dagen.  Den ger oss en god överblick över hur barnen upplevt skoldagen.  Skulle det vara låga siffror så kan vi kolla direkt med det enskilda barnet vad som behöver ändras.  2B har också  utvärderat sina klassregler tillsammans.




Äntligen vänder det och Sveriges barn visar nu förbättrade resultat i läsförmåga!  Elever, föräldrar och lärares enträgna och målmedvetna arbete ger resultat! Tack! Läs mer här: PIRLS - om barns läsförmåga . 
Här kan ni se hur vi arbetade denna veckan med innehållet i kapitel 10. 

 Händer nästa vecka:
 
Mån 11/12   .Genomgång ny läsläxa   "Inga elever i lärarrummet",kapitel 11 sid. 62-67,  blir den sista för läsåret.   Bibliotek för 2A . Ta med dina utlästa låneböcker.  Körträning  12.00-13.00.
Tis 12/12:     Bibliotek för 2B. Ta gärna med dina utlästa böcker. Genrep för kören 13.00-14.00.   Hemspråk i albanska för berörda elever.
Ons 13/12: Luciafirande på skolan!  Se mer info längre ner. Gemensam idrott innan lunch. Inget ombyte behövs denna gången.
Tors 14/12:
Fre 15/12: Uppföljning av läsläxan och matteläxan. 

Tyvärr har vi lite bortfall bland personalen just nu.  Både Victoria och Hanna är sjukskrivna, och till vår hjälp har vi fått en jättebra vikarie  som heter Solveig som hjälper oss. Vi hoppas att våra kollegor ska krya på sig snart.

Luciafirandet:  År F-3 tittar på Luciafirandet i matsalen kl 8.00 . Två anhöriga per medverkande barn är välkomna till skolan.

Till julpysslet: Vi påminner igen om att vi behöver små glasburkar utan etiketter och tomma toarullar till vårt julpyssel.  Har ni några över hemma  så går det bra att skicka  med vilken dag som helst!

Lössen:  Springer fortfarande omkring i hårbottnarna! Var snälla och kolla noga och luskamma i helgen igen!

Upphittatlådorna:  Jättefullt i lådorna efter måndagens storstädning!  Ta en titt när du hämtar ditt barn!


Ha en riktigt härlig andra advent!

önskar vi på skolan.
bildmapparna

vinterbilder

full aktivitet

 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar