fredag 1 december 2017

Veckobrev v.49

Följande händer i vecka 49 ...

Mån 4/12: Studiedag.
Tis 5/12: Körövning kl:13.25-13.55 för de som är med! Hemspråk i albanska för berörda elever.
Genomgång ny läsläxa kapitel 10 sid. 56-61.
Ons 6/12: Idrott på fm. Medtag ombyte och duschgrejer.
Tors 7/12:
Fre 8/12: Uppföljning av läsläxan och matteläxan.

Lite från vecka 48 ...

I NO har vi ritat och skrivit om vattnets kretslopp.

I veckan har det stora höstträdet vi haft i fönstret i 2A:s klassrum ersatts av snöflingor som barnen skapat av vitt papper och sax.

I matematiken har barnen fått träna på en ny strategi när det gäller subtraktion vid tiotalsövergång. Även veckans matteläxa tar upp denna strategi och där finns även en förklaring.

I SO har vi påbörjat temat "religion och tro". Så här innan jullovet börjar vi med kristendomen och dess högtider och traditioner.  

I svenskan har vi arbetat med motsatsord och adjektiv. Vi har ett stort fokus på läsning och lässtrategier och vi tycker att elevernas läsning går framåt. Tack för att ni tränar hemma!

Bildresultat för löss
Nu finns det löss på skolan! Gå igenom ditt barns hår under helgen så vi blir av med det.


Den 22/12 kommer vi att ha en pysseldag. Till denna dag efterlyser vi små glasburkar. Har ni några hemma får ni gärna skicka med dom till skolan.

Varje dag i december kommer att följa Sveriges radios julkalender i skolan. Vi har tyvärr inte möjlighet att följa äventyret på helgen så ta gärna en stund på lördag och söndag och lyssna tillsammans med ditt barn (även på måndag då det är studiedag). 


Lite om handlingen.
Hugo är 9 år och inte riktigt som alla andra. När han blir upprörd skapar hans händer vitblåa, gnistrande eldsflammor. Av misstag har Hugo råkat skada en klasskompis i skolan, och han vill helst inte gå dit igen... Nu ska han och Farmor gömma sig från allt och fira jul långt uppe i norr, djupt inne i skogen, på ett ensligt pensionat dit Farmor alltid brukar åka på vintrarna.
Men julen blir inte alls så lugn som Farmor lovat, tvärtom. För i år är pensionatet fullt av gäster, och inte vilka gäster som helst. De är väsen. Märkliga varelser som Hugo bara trodde existerade i sagornas värld. Många av dem är farliga och någon har samlat dem där. Någon som älskar kyla och mörker och mardrömmar. Någon som har en plan som hotar hela världen: den ondskefulla Maran.
Som tur är hittar Hugo lyktflickan Lumina, ett väsen som inte heller är som alla andra. Tillsammans med henne måste Hugo nu försöka stoppa Maran. Men hur? Vad kan en nioåring göra mot en hel armé av jättar och troll? Och vad är det egentligen för märkliga krafter Hugo har…

Om ni har skridskor hemma som ni av någon anledning inte vill ha kvar så tar vi gärna emot dem på skolan för utlåning till elever som inte har några.
Om ni vill lämna skridskor så lämna det till någon personal på skolan så fixar vi till ett litet skridskoförråd i idrotten
Tack

Glöm inte att det är studiedag på måndag! Vi går igenom ny läsläxa på tisdagen den 5/12.


En trevlig helg och en mysig 1 advent önskar
Hanna, Marianne, Sofie och Victoria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar