fredag 15 december 2017

Veckobrev inför v.51 ...


Hej!


Nu närmar sig sista skolveckan för den här höstterminen. Vi har haft en fantastisk, intensiv och mycket positiv första termin tillsammans på Trönninge skola. Tack underbara barn och vårdnadshavare för den här härliga skolstarten och ert stora engagemang.


Mån 18/12: Sista biblioteksbesöket för 2A kl:10.20-11.00.Tänk på att lämna tillbaka böcker inför jullovet eller låna om böcker du ej läst klart.

Tis 19/12: Sista biblioteksbesöket för 2B kl:10.20-11.00.Tänk på att lämna tillbaka böcker inför jullovet eller låna om böcker du ej läst klart.

Ons 20/12: Idrott på fm, medtag ombyte, skor och duschgrejer.

Tors 21/12: Julpyssel på fm. Medtag toapappersrulle och glasburk (rengjord m borttagna etiketter) till denna dag! Det går också bra att ta med och lämna till skolan i förväg!

Fre 22/12: På avslutningsdagen börjar eleverna kl 07.45 och slutar kl 12.00. På fm (runt kl 9) har vi en gemensam julavslutning med uppträde av F-klasserna och elever i årskurs 6-9.


Lite från veckan som gått ...

Vi har haft vårt första luciafirande på Trönninge skola. Gå gärna in på länkarna nedan och läs reportaget som gjordes av Pedagog Varberg och lyssna till Luciatåget på Johans musikblogg.


                                                       

https://www.varberg.se/barnutbildning/pedagogvarberg/pedagogvarberg/kvalitetochutveckling/nyhetsarkivkvalitetochutveckling/genrepmedhogaforvantningar.5.c697d52160463c52d0f462.html

I matematiken har en avstämning gjorts gällande tiotalsövergångar inom addition och subtraktion."Uppställning" har introducerats i de båda klasserna, i första hand utan växling eller övergångar.

I no:n har vi fortsatt vårt arbetsområde "Vatten". 2A har gjort ett experiment m ytspänning. 2B har följt upp ett experiment om vattnets kretslopp, samt tittat närmare på vattnets tre former "is, vatten och ånga".

                          

På so:n har vi fortsatt vårt arbete om kristendomen som en religion, och diskuterat, utifrån perspektivet dåtid och nutid. Vi har även tittat närmare på bilder av Lindbergs kyrka (som ligger i vårt närområde), läst några bibliska berättelser och tränat på några centrala begrepp.

I svenskan har stort fokus varit på årets radiokalender Marvinter. Vi lyssnar på den varje dag och samtalar om det som händer och vad vi tror ska hända nästa dag osv. Samtal och textläsning om olika väsen har också varit av stort intresse den gångna veckan. En elevgrupp har dessutom arbetat med läsförståelse och bl a lärt sig mer om vad ett substantiv är och hur det kan böjas/ändras beroende på sammanhang och användning. 2A har bl a renskrivit texter på ipads.

På bilden har vi färdigställt våra snögubbeteckningar och några elever har gjort fina mönster av granar i klassrumsfönstren. Passa på att kika upp i våra fönster när ni har vägarna förbi. 2A har skrivit brev och ritat teckningar till Hanna som är sjukskriven. 

För övrigt slutför vi en hel del påbörjade skolarbeten, nu när det snart är jullov!

                                

Ha en mysig tredje advent!


Sofie, Marianne, Victoria, Hanna och Solveig (vikarie för Hanna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar