fredag 22 september 2017

Lite från vecka 38 ...



Lite från vecka 38 ...

Skolveckan inleddes med ett brandlarm direkt på måndag morgon. Brandlarmet utlöstes pga vattenånga i vårt restaurangkök. Vårt brandlarm fungerade föredömligt och vi fick ta oss ut gemensamt och samlas på basketplanen klassvis enligt våra rutiner. Händelsen följdes sedan upp  med samtal i klassrummet. Barnen skötte sig exemplariskt.

NO: Vi har fortsatt prata om våra olika årstider, t ex  hur de växlar och hur jorden rör sig i förhållande till solen.


SO: I vårt trafik-tema har barnen fått se en film om trafiksäkerheten runt några barns skola och lärt sig mer om olika vägskyltar. De har fått arbeta i halvklass med att färglägga vägmärken eller i smågrupper om 3-4 barn, få sortera och para ihop olika vägmärken utifrån bild och text.



Eng: Vi har tränat vidare på hälsningsfraser och siffror genom sång och rim. Färger introducerades redan förra veckan genom en kort film och med små färgglada ankor som barnen var superduktiga att kunna färgerna på.



Matte: Nya matteböcker har delats ut och arbetats i under veckan. Vi kommer arbeta med dem ibland. Så här ser våra matteböcker ut:



SV: Nyläseboken Diamantjakten har introducerats och barnen har fått bekanta sig lite närmare med den med en läskompis. Vidare har de i svenskan fått skriva om sin skolväg och gjort en bokrecension om Våffelhjärtat. Vi har också arbetat vidare med alfabetisk ordning och pratat om nyttan med att kunna den.

Apropå diamantjakt har barnen fått lära sig mer om Diamanter, däribland Cullinan-diamanten, världens största diamant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar