fredag 15 september 2017

Veckobrev inför v 38

Hej!
The english ducks
Denna vecka har vädret varit mycket skiftande, ibland ösregn, och då är det bra med regnkläder men också fint väder, som t.ex. i torsdags! Då var alla 2:or ute på en trafikpromenad. Vi letade efter trafikskyltar, pratade om vad de betydde och hur man hade arbetat för att göra området runt Trönninge skola så trafiksäkert som möjligt för barnen. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med trafikmärken och vår skolväg.

Vi har jobbat vidare med våra kompisregler och hur vi ska vara mot varandra för att alla ska trivas. I detta arbete ingick även en del gymnastiska övningar, som att tillsammans föreställa en maskin





Denna veckan lyssnade vi på sista avsnittet av den underbara boken"Våffelhjärtat" av Maria Parr.  Det blev en mysig avslutning med våffelhjärtan på riktigt!


Vi har haft lite bekymmer med entredörrarna. Det är viktigt, att när man har tryckt på knappen för automatisk dörröppning, väntar tills dörren har öppnat sig eller stängt sig. Man får inte dra i dörren för att man tycker att den öppnar eller stänger sig långsamt. Varje gång någon gör detta så ändras inställningarna vilket till slut gör så att dörren inte går att stänga. Så orkar man inte vänta så ska man INTE trycka på dörröppnaren utan öppna den manuellt.

Parkering/avlämning/hämtning av barn: Tänk på att inte parkera  bilar på avlämningsplatsen som finns på framsidan. Ska man följa sitt barn in så ska man parkera på parkeringen som är utanför hemvisten för åk F-5. Vi vill att alla respekterar detta. Hälsningar rektorerna på skolan.

Händer nästa vecka: 
Under nästa vecka kommer vi att börja jobba med vår nya läsebok Diamantjakten. Vi introducerar boken och arbetssättet under veckan och därefter kommer de att få sina läsläxor.


Måndag 18/9

Tisdag 19/9:

Onsdag 20/9: Idrott, medtag ombyte och duschgrejer.

Torsdag 21/9:  Eleverna är lediga, studiedag för lärarna, och några utvecklingssamtal

Fredag 22/9:



Ha en trevlig helg önskar
Hanna, Marianne, Sofie och Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar