fredag 29 september 2017

Veckobrev inför v.40

Måndag 2/10: Vi går igenom ny läsläxa i Diamantjakten.
                           Kapitel 2, Ödehuset 13-17
               
Tisdag 3/10: 

Onsdag 4/10: Idrott på fm, medtag ombyte och duschgrejer.

Torsdag 5/10: 

Fredag 6/10: Uppföljning av läsläxan kapitel 2.

Veckan som varit:

Låt gärna barnen ta med namnad mugg att ha i skolan när de blir törstiga.

De elever som valt att vara med på kören får idag fredag med en lapp hem i plastfickan där vårdnadshavare får information om kören. Detta eftersom kören ligger utanför ordinarie skoltid. Denna lapp ska skrivas under och skickas tillbaka till skolan senast tisdag nästa vecka.

Varje måndag går vi igenom nytt kapitel i Diamantjakten och följer upp det på fredagarna. De behöver ha sin läsebok i väskan varje dag.


NO: Denna vecka har vi fortsatt arbetet med årstiderna. Vi har gått igenom vilka månader som hör till varje årstid och läst om varför bladen ändrar färg på hösten.

MA: Målet denna vecka har varit att utveckla strategier kring huvudräkning vid addition och subtraktion. Vi har introducerat matematikboken "Favoritmatematik" där vi arbetat med utvalda sidor som fokuserar på strategier vid huvudräkning. Vi lägger stor vikt på att utveckla barnens förmåga föra matematiska resonemang och att kunna förklara hur de tänker när de räknar ut ett matematiskt uttryck.
Nya begrepp: term, summa, differens, addera, subtrahera.
Veckan avslutades med mattebingo!
 SO: Vi har arbetat vidare med trafikmärken och regler i trafiken.


SV: Vi har på olika sätt arbetat med läsflyt och läsförståelse. Vi märker att barnen är väldigt motiverade! Barnen har även arbetar med sammansatta ord.





ENG: Idag fredag har vi tränat på färgerna och barnen har gjort egna sånger med hjälp av färgpennor. Be gärna barnen sjunga färgsången för er!

BILD: En rolig bilduppgift var när barnen fick träna på att måla diamanter med hjälp av akvarellpennor.


Trevlig helg!

/ Sofie, Viktoria, Marianne och Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar